Begonnen wordt met een ervaringsdeskundige van huuverhogingweigering:

Ik heb 2 jaar geleden mijn huurverhoging geweigerd aan de hand van het stappenplan van wijweigerendehuurverhoging. Omdat de verhuurders niet weten of doen alsof,  heb ik voor dat jaar geen huurverhoging gehad. Het is wel een kwestie van een beetje durf, maar aangezien het heel legitiem is,  kan er eigenlijk niet zoveel mis gaan.

Het enige is dat de verhuurder de juiste procedure volgt en dan moet je of toch de huurverhoging betalen of je moet naar de Huurcommissie stappen .
De hele stappenprocedure is te vinden op www.wijweigerendehuurverhoging.nl. Het vereist wel wat doorzettingsvermogen en incasseren van dreigbrieven en incassobureau’s die je op je nek kan krijgen. Maar dat is best te doen. Nogmaals het is legitiem wat wij doen dus gewoon proberen. !!

Ik ga dit jaar weer de huurverhoging weigeren want ik vind dat ik meer dan genoeg betaal voor mijn woning. Rochdale is mijn verhuurder en die heeft toendertijd niet de juiste procedure gevolgd en daarom had ik in 2020 geen huurverhoging. Ik wil graag bij de bijeenkomst zijn die jullie samen met het Centrum organiseren.
Groeten, Ans Kalkman

Ik steun de actie tegen de huurprijsverhoging en vind dat HBZ de actie ook moet steunen.Er is inderdaad een bindende maatregel nodig om de huurexplosie een halt toe te roepen en te keren.Tussen 1990 en 2020 stegen de huurprijzen 162% wat te belachelijk voor woorden is.Tegenwoordig hebben we ook te maken met de ENERGIEPRIJS EXPLOSIE en SUPERMARKTPRIJS EXPLOSIE om maar een paar prijzen explosies te noemen.  De Dak en Thuisloos probleem wordt alleen maar groter als de HUURPRIJS EXPLOSIE doorgezet wordt.
Met vriendelijke groet, Cath Lee

Hallo, ik weet niet of ik al gereageerd had maar ik ben voor een actie om de huur te weigeren. Ik zit momenteel in het buitenland maar ben 1 mei weer in Amsterdam.  Groet Marlon

Wéér een huurverhoging. Het is al duur genoeg. Vooral voor een sociale huurwoning die niet gerenoveerd is in 2004 toen ik er kwam wonen. Wél in die verkochte sociale huurwoningen boven mij, toen kon het wel (2×). Keuken is niet vernieuwd. Oude, verlaagde, flinterdunne plafonds, nog net wel dubbelglas. Wanden van bordkarton, boven de deursponningen dunne glazen/plastic ramen. Je hoort hier álles. En ze doen niks.
Ophouden met die huurverhoging.
Vriendelijke groet, Mw vd Heijden

Natuurlijk ben ik tegen de huurverhoging! Terwijl ik in juni 2013 € 563,- bruto betaalde, betaalde ik in juli 2020 € 657,- bruto. Zo’n kleine 17% meer, oftewel 12×94= € 1128,- per jaar meer huur dan 7 jaar ervoor.Ook ging de BTW omhoog met 3% en nu zitten we met zeer hoge energiekosten en zijn ook de prijzen van het levensonderhoud fors gestegen.Nou heb ik nog een gegarandeerd inkomen omdat ik 71 ben, maar hoe moet het binnenkort gaan met al die mensen die in inkomen achteruit gaan zoals ZZP’ers en mensen met flex-contracten? Pas op de plaats dus, laten ze de verhuurdersheffing maar opheffen om de verhuurder te compenseren.
Groetjes,
Rob Ferencik.

Naar aanleiding van de laatste Nieuwsbrief, ben ook ik er voor om deze actie te ondersteunen. We hebben inderdaad al genoeg huurverhogingen gehad, en een pas op de plaats is te rechtvaardigen. Mijns inziens zéker gezien de afgelopen twee jaar van lockdowns en opgelegde buitenproportionele maatregelen, die vele lagen van de bevolking diep heeft(gekwetst) geraakt, dan wel geschaad. Rust in financiële zin wat betreft een dak boven je hoofd (een van de grondrechten) lijkt mij dan ook zeer gepast. Ook gezien de verhogingen wat betreft de energiekosten. Hoe lang gaat dit duren. Nog los van wat wij burgers aan onaangenaamheden nog (meer) zullen tegenkomen,

Met vriendelijke groet, Inge Gerritsen

Met name de uitleg bij het weigeren van de huurverhoging wat je eventueel moet doen heeft mijn aandacht. Ik heb nl. het idee dat die aangetekende brief van de huiseigenaar geen stand meer houdt, dat dat oude info is. Ik krijg bijv. mijn huurverhoging altijd per e-mail aangekondigd, niets op schrift. Als ik je mail opnieuw krijg wil ik dat gaan checken bij de woonbond. Ik ben wel van plan morgen naar de Da Costakade te komen, ook omdat ik met name bang beng voor de huurverhoging van volgend jaar, als dat de inflatie volgt, dan wordt dat ws 8 of 9 procent. Minister de jonge heeft wel laten doorscheemeren iets te willen doen voor de middenhuren maar zo’n huurverhoging is voor iedereen idioot.

Alvast bedankt, Nan